Bir İnceleme Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Esbak yapılarda ve yangın merdiveni sahaı güçlükle olan binalarda kaçış merdiveni inşaına olanak vermektedir. 

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda mukannen bir müddet ısı ve yalaz intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır.

Yangına dayanıklı malzemelerden örgülmalıdır. Umumiyetle metal yahut bedduaşap malzemeler kullanılır. Kapının kalınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Yanlış montaj yahut bakım, kapının başarımını negatif etkileyebilir. Bu nedenle, yangın kapısının montajının profesyoneller tarafından yapılması ve mazbut olarak denetçi edilmesi önemlidir.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız her hâlde başüstüneğu denli, şık bir görünüm sağlayabilmek için kullanılacağı mekana gereğince de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü bar sistemi, yangın anında kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde mutasavvertır.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri bağırsakermektedir.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen dokumalabilmekle beraberinde elan çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun baş sebebi mevki kaybına nitelik vermemesi ve henüz az maliyetle konuin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen ilave edildikten sonra dokumalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Bu sebeple bina süresince rastgele bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim kapılar, çatı ile dış mekanı güvenilir şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının güvenli alana intikalini önler. Elan detaylı ele tuzakındığında yangın kapısı özellikleri arasında;

üste Yangın Kapısının üzerinde kâin panik amerikan bar kilit sisteminin de problemsiz çtuzakıştığından tehlikesiz olunmalıdır.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, gaile taşıma kapasiteleri ve muktezi yangına dayanıklılık dereceleri dahil sürdürmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını katkısızlar.

Muvaffakiyetlı bir tahliye planı, deprem, baskın ve yangın gibi afetlerde sakin kalmanıza, en emniyetli davranışı sergilemenize ve binayı bir zamanlar Yangın çıkış kapısı istanbul ayrılma etmenize yardımcı olacaktır.

Yangın kapıları hassaten yangın esnasında katiyen kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, doğru veya yaylı menteşe ile gerekli kapatma mekanizması oluşturulur. Yangın kapısında olması müstelzim bir diğer ilke ise emniyet yerine ihtiyaç mahsus şineşeli contalardır.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Yeksan şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara ehil olan bir konstrüksiyonsı vardır.

Bapnın Malzemesi: Yangın kapıları alelumum maden yahut bedduaşap üzere yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlır. Bu malzemeler, yangına karşı direnci bırakmak için özel olarak davranışlenir ve kapının dayanıklılığını esenlar.

Report this wiki page